Jobba hos oss

Vi är alltid intresserade av kontakt med såväl erfarna seniora jurister som mindre erfarna biträdande jurister och praktikanter som har ett intresse för och vill jobba med de gröna näringarna. Välkommen med en ansökan bestående av personligt brev och CV till Caroline Nilsson på caroline@argum.se

 

Redovisningsekonom

Har du erfarenhet och intresse av att arbeta med redovisning och ekonomisk rådgivning för jord- och skogsägare? Är du en entreprenöriell person som är redo för nya utmaningar? Då har vi rollen för dig!

Argum är en specialiserad juristbyrå som erbjuder juridisk, ekonomisk och skatterättslig rådgivning till Sveriges större jord- och skogsägare. Rådgivning omfattar i fastighetsägandets alla steg, från förvärv till avyttring och inte minst i förvaltningen däremellan. Företaget planerar nu att utöka sin verksamhet inom redovisning och ekonomisk rådgivning. Du kommer tillsammans med några kollegor att starta upp och utveckla företagets redovisningsverksamhet. Du kommer att ansvara för egna kunder men förväntas också samarbeta med företagets jurister i gemensamma uppdrag. Arbetet kommer bestå av löpande bokföring, bokslut, årsredovisning och deklaration. Utöver dessa grundläggande uppgifter får du möjlighet att arbeta med ekonomisk rådgivning och skatterådgivning tillsammans med företages jurister, exempelvis i samband med generationsskiften och vid externa fastighetsöverlåtelser.

Argum har totalt åtta anställda på deras kontor i Stockholm, Göteborg, Linköping och Örebro. Du har möjlighet att arbeta från något av företagets befintliga kontor eller ha ett eget kontor om du är bosatt på annan ort.

Kvalifikationer

  • Mellan 4 – 10 års erfarenhet av att arbeta med redovisning
  • Det anses meriterande om du har erfarenhet eller intresse av förvaltning av lantbruksegendomar eller familjeföretag
  • Är flytande i tal och skrift på svenska
  • Rollen kräver att du är serviceminded och kundorienterad. Som person ser vi att du är noggrann, strukturerad, prestigelös, självgående och ansvarsfull.

 
Ansök här
 


 

Argum AB söker juriststudent med intresse för ekonomisk familjerätt och skatterätt för praktik under höstterminen 2022

Argum är en specialiserad juristbyrå som erbjuder Sveriges jord- och skogsägare juridisk och ekonomisk rådgivning. Byrån är ledande inom sitt verksamhetsområde och har ett brett samarbete med andra inom sin bransch. Byrån har fyra kontor med sammanlagt åtta jurister.

För höstterminen 2022 söker Argum nu praktikanter med intresse av ekonomisk familjerätt och skatterätt till kontoret i Örebro. Praktiken kan genomföras på hel- eller deltid. Det finns även möjlighet att genomföra hela eller delar av praktiken på kontoret i Stockholm eller Linköping.

Som praktikant får du en inblick i det praktiska arbetet på byrån. Du får bland annat hjälpa byråns jurister att upprätta diverse olika juridiska handlingar såsom gåvoavtal, arvskiften och testamenten, göra rättsutredningar samt biträda med administrativa uppgifter.

Som person är du noggrann, strukturerad och prestigelös. Det är även meriterande om du har erfarenhet eller intresse av förvaltning av lantbruksegendomar eller familjeföretag.

Skicka in din ansökan till Linda Alenius på linda.alenius@argum.se. Ansökan ska bestå av CV och personligt brev.

Tillsättning sker löpande, ansök därför gärna så snart som möjligt.